Ingyenes fogszuvasodás szűrés

Ingyenes fogszuvasodás szűrés

A fogak megjelenése és különösen a fogak egészsége iránti növekvő aggodalmunk az orvosi és fogászati területen a kutatási folyamatok felgyorsult fejlődését eredményezte, ami új klinikai vizsgálati és kezelési módszerek kifejlesztéséhez vezetett.

Az egyik ilyen, a fogszuvasodás korai felismerését célzó módszer a fluoreszcens fénykariodetektálás. Célja mind a minimális demineralizációból álló, szabad szemmel nem látható szubklinikai elváltozások, mind a kezdődő szuvas elváltozások korai felismerése, amelyek mind radiológiailag, mind közvetlen és közvetett vizsgálattal nehezen hozzáférhető területeken találhatók. A módszer elve egyszerű, és az ép fogzománc eltérő fluoreszcenciaképességében rejlik a demineralizált fogzománchoz képest.

A klasszikus vizsgálati módszerekkel a diagnózisban hibák fordulnak elő, mivel a fogak repedéseiben néha pigmentált területek jelennek meg. A profilaktikus intézkedés elfogadása, a nátrium-bikarbonátos részecskesugár alatti tisztítás kiküszöböli ezt a hiányosságot, de nem képes pontosan megállapítani a preklinikai demineralizációval járó elváltozások meglétét, és bizonyos helyzetekben elkerülhetővé teszi az invazív kezelést.

Az alábbi képeken a fehér négyzetet tartalmazó képet szabad szemmel, a sárga vagy kék négyzetet tartalmazó képet pedig karyoszkóppal látjuk:

Szabad szem
Karyodetection
Szabad szem
Karyodetection
Szabad szem
Karyodetection

A fentiekkel összefüggésben a Prolident Klinika meghívja Önt a K O N T R O L G R A T U I T a kariális elváltozásoknak ezzel a modern kariodetektálási eljárással történő K O N T R O L G R A T U I T ellenőrzésére 2015. március 8-ig.

Mindössze annyit kell tennie, hogy időpontot kér a következő telefonszámok egyikén: 0264 542 446 vagy 0754 301 612.

Várjuk Önt!

Dr. Prodan Paul | Fogorvos Cluj | Fogászati implantátum Cluj

Dr. Prodan Paul | Fogorvos Cluj | Fogászati implantátum Cluj

Széles körű klinikai tapasztalattal rendelkezik, több mint 25 éve dolgozik a szájsebészet és a fogászati implantológia területén a pácienseivel. Dr. Prodan arról ismert, hogy türelmes, nyugodt és nagyon figyel a részletekre, amelyek végül is a különbséget jelentik. Nem köt kompromisszumot, ha pácienseiről van szó.

  • Orvosi tudományok doktora - Parodontológia
  • Master Oral Rehabilitáció
  • A Romániai Implantológiai Társaság tagja
  • Általános orvos