Minden, amit a fogászati implantátumokról tudni kell

Minden, amit a fogászati implantátumokról tudni kell

A modern orvostudomány fő célja a páciensek fogászati esztétikájának és egészségének helyreállítása, legyen szó akár egyetlen szuvas fog, akár több hiányzó fog helyreállításáról. A fogászati implantátumokat az különbözteti meg más módszerektől, hogy sikeresen helyreállítják a teljes fogászati funkciót a betegség, sorvadás vagy a fogazati rendszer (a fogakból, az állcsontból és a kapcsolódó lágyszövetekből álló anatómiai egész) sérülése ellenére.

Mennyi ideig tart egy fogászati implantátum? 

Optimális karbantartás mellett egy fogászati implantátum élettartama akár 15 év is lehet. Vannak azonban olyan dolgok, amelyek felgyorsíthatják a romlását, és ezektől óvakodnia kell:

  • Rossz szájhigiénia;
  • Egészségtelen életmód;
  • Rúgások, rúgások;
  • Orvosi állapotok.

A fogászati implantátumok típusai:

  • Fogászati híd
fogászati híd

A foghíd rögzítésének leggyakoribb módszere a hátsó fogak területén az, hogy két fogászati implantátum közé egy műfogsort rögzítenek két vagy több fog pótlására. Ezt a koronát a fogtechnikus speciálisan előkészített oszlopokhoz rögzíti. 

  • Egyetlen fog implantátum
fogászati implantátum

A hiányzó fogak pótlásának első lehetőségeként ez az implantátumtípus a legtermészetesebb is, mivel nem szükséges a szomszédos fogak kikészítése vagy "feláldozása". A fő ajánlott módszer sok éven át a foghíd volt, elsősorban a költsége és a rövidebb kezelési idő miatt. Az implantátumok ezért a legjobb hosszú távú megoldást jelentik. 

Érdemes fogászati implantátumot beültetni az időseknek?

Sok idősebb ember ódzkodik a fogászati implantátum árától, mert úgy gondolja, hogy hosszú ideig nem fogja élvezni annak előnyeit. Szeretnénk megnyugtatni ezeket a pácienseket, mert a várható élettartam Romániában az elmúlt évtizedekben drámaian megnőtt, 2018-ban meghaladta a 75 évet. Ezt az átlagot figyelembe véve a 60 éves páciensek legalább 15 évig számíthatnak jelentősen javuló életminőségre! Az olyan társadalmi tevékenységeknek, mint az étkezés vagy a rendezvényeken való részvétel nem kell leállniuk a hiányzó fogak miatt. Csapatunk ingyenes konzultációval a segítségére siet, hogy Ön bármikor, magabiztosan mosolyoghasson. 

Következtetések

Akár egyfogú fogbeültetést, akár hídbeültetést választ, vegye figyelembe fogorvosa utasításait, és rendszeresen, hathavonta egyszer látogassa meg a klinikát. Ha bármilyen vészhelyzetet tapasztal, például fájdalmat, duzzanatot vagy fogtörést, ne habozzon minél hamarabb kapcsolatba lépni velünk.

Dr. Opris Horia | Fogászati implantátum | Stomatológia Cluj

Dr. Opris Horia | Fogászati implantátum | Stomatológia Cluj

Dr. Opris az általa tervezett kezelésekben a pragmatikus módszer és a nagy kép segít. A fogászati implantológia és a szájsebészet azok a szakterületek, ahol a problémáin segíteni tud. Ne habozzon, hívja fel!

A publikációk teljes listája: Researchgate

Linkdin profil